• English (English)
  • français (French)
  • العربية (Arabic)


پرینت

منوی سازمان

ماژول ها

اطلاعات بیشتر

ماژول پرسش و پاسخ

نام ژنريك : والپروات سديم
نام تجارتي : اورلپت
اشكال دارويي : قرص 200 mg – شربت200 mg / 5 ml
دسته دارويي : ضد صرع
موارد مصرف :كنترل انواع صرع ( صرع جنراليزه اوليه ، صرع ابسنس ، صرع ميوكلونيك ، صرع پارشيال )
عوارض جانبي :اختلالات گوارشي ، تهوع ، اختلالات كبدي ، نارسايي كبدي ، آتاكسي ، ترمور ، خواب آلودگي ، افزايش اشتها و وزن ، لكوپني ، ترومبوسايتوپني ، طولاني شدن prothrombin time ،دپرسيونمغز استخوان ، كاهش شنوايي
تداخلات دارويي :آسپرين ، وارفارين ، داروهاي ضد افسردگي ، داروهاي ضدسايكوز ، باربيتوراتها ، بوپروپيون ، داروهاي ضد مالاريا ، آنتي اسيدها ، سايمتيدين
1. با یک آزمایش خون مطمئن بشید که کم خونی ندارین .
2. مراجعه به نورولوژیست برای عکسبرداری از مغز و اطمینان از اینکه دچار اختلالات مغزی نشدین .
3. مصرف قرص گیاهی " جینکوتیدی " برای تقویت حافظه .4. هر 3 ساعت یکبار 1 فنجان قهوه تلخ بنوشید تا سرعت یادگیریتون بالا بره .
5. مصرف شیرینیجات و قند و شکر رو به حداقل برسونین .
6. روزی حداقل بیست دقیقه نرمش انجام بدین .
محققان روش جديدی ابداع کرده اند که بر اساس آن می توان بيماری آسم را بدون نياز به دارو درمان کرد. به گزارش خبرگزاری رويترز، محققان علوم پزشکی در آمريکا اعلام کردند: در اين روش، ميزان گرفتگی و انسداد راههای تنفسی انسان، کمتر می شود و بيمار بدون نياز به دارو، در حمله آسم شديد رهايی می يابد.اين وسيله جديد که کارخانه معروف اسماتکس در کاليفرنيا آن را ساخته است، ميزان حملات آسم را تا سی و دو درصد کاهش می دهد و همچنين ميزان مراجعه بيماران آسمی را به اورژانس بيمارستان ها به علت حملات شديد آسم، تا هشتاد و چهار درصد کم می کند.آسم نوعی بيماری ريوی مزمن و التهابی است که مهمترين ويژگی آن مشکلات تنفسی پی در پی است.افراد مبتلا به اين بيماری از حملات شديدی به هنگام وارد شدن هوا به داخل ريه ها و دشواری در تنفس رنج می برند.اين حملات زمانی بروز می کنند که مجاری هوايی در ريه ها در اثر عوامل خاص محيط زيستی دچار بيش فعالی شده و سپس ملتهب و مسدود مي شوند. اين حمله ها شبيه به کشيدن نفس عميق در هوای به شدت سرد زمستان است. در اين حالت نفس کشيدن سخت تر شده و باعث بروز آسيب ديدگی می شود و ممکن است در نهايت به سرفه کردن بيانجامد.به اين ترتيب با نفس کشيدن صدای خس خس يا سوت از ريه ها شنيده می شود. عوامل مولد بيماری آسم تحريک کننده های موجود در محيط زيست هستند که می توانند علائم و حملات بيماری را تشديد کنند.عوامل و موجبات بسياری وجود دارند که می توانند علائم بيماری را تشديد کنند و معمولا از فردی به فرد ديگر متفاوت هستند.در واقع شناسايی و جلوگيری از تماس با آنها بايد بعنوان بخشی از فعاليتهای لازم برای کنترل موفقيت آميز بيماری در نظر گرفته شود.البته لازم به ذکر است که از بين بردن عوامل محرک بيماری بطور کامل امکانپذير نيست. اما با اين حال اگر به اين بيماری مبتلا هستيد بايد تا حد امکان اين عوامل را در منزل و محيط کار بکاهيد.بررسی ها نشان می دهد که مهمترين عوامل محرک بروز حمله های آسم شامل کشيدن سيگار، ذرات گرد و غبار، نگهداری از حيوانات خانگی، وجود سوسک حمام در محيط زندگی، وجود کپک و قارچ در فضاهای بسته، دود، ادکلن ها و خوشبو کننده های قوی و اسپری های قوی، گرده ها و قارچهای موجود در فضاهای باز، سرماخوردگی و عفونت ها، هوا و برخی عوامل ديگر هستند.خس خس سينه: صدايی است که اغلب اين بيماران به هنگام نفس کشيدن مخصوصا" به هنگام بازدم آن را می شنوند.سرفه های شديد که ممکن است تا مدت های طولانی ادامه داشته باشند و اغلب يا در شب بروز می کنند و يا در شب تشديد می شوند. از علائم بيماری اند که در اين حالت بيمار احساس می کند طنابی به دور سينه اش بسته شده و دچار تنگی نفس می شود، درست مثل اينکه بيمار از داخل نی ناچار به نفس کشيدن است و يا حتی شديدتر مثل اينکه هرگز نمی تواند نفس خود را بيرون بدهد.اين علائم ممکن است زمانی بروز کنند که شما برنامه درمانی خود را مطابق با دستورات و توصيه های پزشک متخصص به دقت دنبال نکنيد و يا با عوامل محرک بيماريتان تماس داشته باشيد.بهترين راه جلوگيری از بروز حملات خودداری از تماس با مواد و عوامل تحريک کننده است.
میلیون‌ها نفر دچار مشکلات تیروئیدی هستند اما اکثریت آنها از آن بی‌خبرند. تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل است که در گردن قرار گرفته است، غده مهم در متابولیسم و سوخت‌وساز بدن محسوب می‌شود. وقتی غده تیروئیدتان خوب عمل نکند، می‌تواند بر هر جنبه از سلامتیتان، به‌ویژه وزن، افسردگی و سطح انرژی‌تان اثر بگذارد.ازآنجاکه مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده‌اند می‌تواند به شدت موجب چاقی، بیماری‌های قلبی، افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناکارایی جنسی، ناباروری و علائم و مشکلات دیگر شوند، خیلی مهم است که مراقب وضعیت سلامتی خودتان باشید.برای اینکه مشکل تیروئید داشته باشید لازم نیست همه این علائم را در خود مشاهده کنید. در زیر به چند مورد از متداول‌ترین علائم و نشانه‌های تیروئید اشاره می‌کنیم:
1. درد مفصلی و عضله، مشکلات تونل کارپ و تاندوندرد در ناحیه عضلات و مفصل‌ها، ضعف دست‌ها و گرایش به ایجاد مشکل تونل کارپال در دست‌ها، تونل تارسال در ران‌ها و التهاب پلانتار در پاها، همه می‌توانند از علائم مشکلات تیروئید تشخیص داده‌نشده باشند.
2. ناراحتی در گردن/بزرگ شدن گردناحساس تورم در گردن و ناراحتی در قسمت جلویی گردن، خش‌دار شدن صدا یا بزرگ شدن محسوس تیروئید، همه از علائم تیروئید به شمار می‌روند.
3. تغییر در وضعیت پوست و موپوست و مو شدیداً دربرابر مشکلات تیروئید آسیب‌پذیر هستند و به‌ویژه، ریزش مو یکی از متداول‌ترین علائم مشکلات تیروئید می‌باشد. در کم‌کاری تیروئید، موها معمولاً شکننده، زبر و خشک می‌شوند که خیلی راحت شکننده شده و می‌ریزند. پوست نیز ممکن است شدیداً زبر، خشک و پوسته‌پوسته شود. در کم‌کاری تیروئید، معمولاً ریزش موی غیرطبیعی در لبه بیرونی ابرو ایجاد می‌شود. در پُرکاری تیروئید، ریزش موی جدی اتفاق افتاده و پوست نیز حساس و نازک می‌شود.
4. مشکلات گوارشیکم‌کاری تیروئید معمولاً با یبوست جدی و طولانی مدت همراه است درحالیکه پُرکاری تیروئید با اسهال و سندرم روده آسیب‌پذیر همراه است.
5. بی‌نظمی عادت‌ماهیانه و مشکلات باروریکم‌کاری تیروئید معمولاً موجب سنگین‌تر شدن، دردناک‌تر شدن و بیشتر شدن عادت‌ماهیانه می‌شود و در پُرکاری تیروئید معمولاً عادت‌ماهیانه بسیار کوتاه، سبک و دیر‌به‌دیر خواهد شد. مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده و درمان نمی‌شوند ممکن است منجر به ناباروری نیز شوند.
6. سابقه خانوادگیمردمان نوشت : اگر مشکلات تیروئید در خانواده شما موروثی باشند، شما بیشتر در معرض ابتلا به آنها قرار دارید. البته ممکن است از وجود این مشکل در خانواده خود اطلاع نداشته باشید، زیرا این مشکل معمولاً در میان نسل قبل به‌عنوان گواتر معروف بوده است. بنابراین به هر حرف و صحبتی که در خانواده درمورد گواتر و اضافه وزن ناشی از مشکل غدد پیش آمد دقت کنید زیرا همین‌ها می‌تواند به طور غیرمستقیم به مشکلات تیروئید اشاره داشته باشد.
7. مشکلات کلسترولبالا رفتن کلسترول، مخصوصاً وقتی به رژیم‌غذایی، ورزش یا داروهای پایین‌آورنده کلسترول واکنش‌پذیر نباشد، می‌تواند نشانه کم کاری تیروئید باشد. پایین بودن غیرطبیعی کلسترول نیر می‌تواند نشانه پُرکاری تیروئید باشد.
8. افسردگی و اضطراب افسردگی و اضطراب می‌توانند نشانه‌هایی از بیماری تیروئید قلمداد شوند. کم‌کاری تیروئید معمولاً با افسردگی همراه است و پُرکاری آن معمولاً با اضطراب و حملات ترس. افسردگی که به داروهای ضدافسردگی نیز واکنش نمی‌دهد هم می‌تواند نشانه یک اختلال تیروئید تشخیص داده نشده باشد.
9. تغییرات وزنممکن است یک رژیم‌غذایی کم‌چربی و کم‌کالری را با یک برنامه ورزشی قوی دنبال کنید اما موفق به پایین آوردن وزنتان نشوید. مشکل در پایین آوردن وزن می‌تواند نشانه کم‌کاری تیروئید باشد. در پُرکاری تیروئید نیز ممکن است باوجود خوردن همان مقدار غذای قبل یا حتی بیشتر از آن وزنتان پایین بیاید. تغییرات وزن بی‌دلیل و غیرطبیعی می‌تواند نشانه‌های کم‌کاری یا پُرکاری تیروئید باشند.
10. خستگی احساس خستگی وقتی از خواب بیدار می‌شوید، طوریکه انگار 8 تا 10 ساعت خواب شب برایتان کافی نبوده است و قادر نیستید فعالیت‌های روزمره‌تان را شروع کنید، می‌تواند نشانه‌های مشکلات تیروئید باشد. (در پُرکاری تیروئید هم ممکن است فرد دچار بی‌خوابی شوید و همین باعث خسته ماندن شما در طول روز شود.)اگر این علائم را در خود مشاهده می‌کنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش کامل تیروئید از شما گرفته و وضعیتتان را ارزیابی کند.
این مشکل ارثی نیست و کامل قابل حله. این مساله بیشتر به خاطر ورزش نکردن وشلی عضلات بوجود میاد. سعی کنید ورزشهای مچ پا برای صدا دادن مچ پا و ورزشهای عضله ران برای صدا دادن زانو انجام بدین تا قوی بشه. اما حتما صحیح و اصولی باشه که به مفصل فشار نیاد.این حالت توی افرادی که سنشون بالا رفته ممکنه یه صدای دیگه ایجاد کنه که اون میتونه نشونه آرتروز باشه. اما نه صدایی که شماها ازش حرف میزنین. برای اینکه در آینده آرتروز نگیرین، پله بالا و پایین نرین، چهارزانو و دوزانو ننشینین، ترجیحا از توالت فرنگی استفاده کنین، و کلا حرکاتی که به زانو فشار میاره رو انجام ندین.پوکی استخوان هم مربوط به "استخوان" هست و نه مفصل. پس اینجوری صدا نمیده و علایم دیگه ای داره که توضیحش مفصله.
داشتن یک صدای خوب برای همه ی مردم اهمیت دارد این موضوع برای افرادی که بنا به اقتضای شغلی شان استفاده کنندگان حرفه ای از صدا می باشند یعنی معلم ها، خوانندگان حرفه ای ،قاریان قرآن ،گویندگان و افرادی از این قبیل اهمیت دوچندان دارد. در اینجا به اختصار به 10 مورد برای داشتن کیفیت صوتی بالاتر اشاره می کنیم . مواردی که رعایت کردنشان ساده و رعایت نکردنشان به شدت مشکل آفرین خواهد بود.
  • از بلند صحبت کردن و داد زدن بپرهیزید.
  • پس از 1 ساعت استفاده ی مداوم از صدا حداقل 5 دقیقه به حنجره تان استراحت دهید. از صاف کردن مکرر گلو یا سرفه های زیاد بپرهیزید. در صورتی که علت سرفه بیماری می باشد سریعا نسبت به درمان مناسب آن اقدام نمایید .
  • از صحبت کردن طولانی با سر پایین بپرهیزید. این کار فشار زیادی به حنجره تان وارد می کند.
  • از زیاد صحبت کردن در محیط های پر سرو صدا بپرهیزید.
  • هنگامی که صدایتان به دلیل سرماخوردگی یا آلرژی گرفته است ،زیاد صحبت نکنید.
  • از خوردن زیاد نوشیدنی های کافئین دار و گاز دار بپرهیزید. کافئین موجب خشکی گلو می شود.
  • از پچ پچ کردن به مدت طولانی پرهیز نمایید. این کار فشار زیادی به حنجره وارد می کند.
  • در صورت ابتلا به بیماری های معده سریعا نسبت به درمان اقدام نمایید . بازگشت اسید معده به حنجره آسیب جدی وارد می کند.
  • سیگار نکشید و همچنین در طول روز به میزان کافی آب بنوشید. در صورتی که موارد گفته شده را رعایت می کنید و باز هم کیفیت صدای مطلوبی ندارید حتما به آسیب شناس گفتار و زبان برای بررسی مشکل و درمان مراجعه نمایید.

پرسش و پاسخ به صورت بسته + امکان طرح پرسش توسط کاربر

1234